/ Over Maaike Groen

 

Meet Maaike: 37 jaar, woont samen met Taco en moeder van zoon Jurre (7) en dochter Puck (3). Vrolijk, sneakerfreak, buitenmens. Ze is van huis uit politicologe, maar begon vijf jaar geleden met Miss Green. 


Maaike vertelt: “Miss Green, dat ben ik; Maaike Groen. In 2008 begon ik met Miss Green omdat ik behoefte had aan mooie basisstukken voor mijn garderobe. Kleding die ik zonder nadenken uit de kast kan pakken, die past bij iedere gelegenheid, die vaak gewassen kan worden en lang mooi blijft. In de praktijk bleek het een lastige zoektocht: collecties wisselen te snel, goede items zijn snel uitverkocht en de kwaliteit en pasvorm laten vaak te wensen over. Dat moest beter kunnen. Ik startte een label voor vrouwen waarmee je een fijne basisgarderobe kunt samenstellen. Zodat je vanuit die basis kunt combineren met je eigen fashionitems en zo je kleding ook langer kunt doordragen. Want: ‘Fashion fades, style never goes out of fashion’. Dat het een webshop moest zijn, was al snel duidelijk. Net als andere moeders had ik ook weinig tijd om te shoppen voor mezelf. En wat is er lekkerder dan gewoon kiezen en passen in je eigen omgeving?”

Bewust ondernemen

“Groen ondernemen was voor mij vanzelfsprekend”, vervolgt ze. “Ik ben van huis uit politicologe en leef bewust. Dus begon de zoektocht naar ateliers waar oog is voor arbeidsomstandigheden en waar de mensen een eerlijk salaris verdienen. De materialen moesten duurzaam zijn. De textielindustrie is enorm vervuilend en ik wilde daar met Miss Green niet aan meewerken. Het werd dus biologische katoen, later gevolgd door bamboe en (non mulesing) wol. Toen was de puzzel compleet: Miss Green werd een groen label van tijdloze basisitems voor drukke vrouwen, gemakkelijk verkrijgbaar via internet.” 

Trots!

“Nu is het vijf jaar later en kijk ik met trots terug op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. We worden steeds bekender en we groeien hard. Natuurlijk, het is hard werken. En ik had van tevoren niet kunnen bedenken welke uitdagingen er allemaal op ons pad zouden komen. Maar ik ben supertrots op Miss Green zoals het er nu staat. Op dit moment maken we de stap naar de detailhanden: Miss Green is dan voortaan ook verkrijgbaar in een geselecteerd aantal winkels die qua filosofie dicht bij me staan. Zo bouwen we verder aan het merk en zijn we klaar voor de toekomst!