Puur Feel Goods

22-01-2014

Nu we de stap naar de winkels maken, breidt het Miss Green Team zich steeds verder uit. Iedere week laten we je kennismaken met een nieuwe winkel en de ondernemer erachter. Dit keer in the picture: Puur, met eigenaresse Annette Gravendeel.

Wat is je persoonlijke ondernemersverhaal?
Annette vertelt enthousiast: “Puur bestaat sinds augustus 2013. We zijn gevestigd in Driebergen, een dorp met een levendige winkelstraat. De winkel onderscheidt zich door kwaliteit, een eigen stijl en sfeer die tijdloos is en generaties overstijgt. Toen ik nog ambtenaar bij het Ministerie van Economische Zaken was, kwam ik veel in aanraking met het onderwerp duurzaamheid. Daar werd ik altijd erg enthousiast van (en nog steeds). Hoe ik dat kon toepassen in een eigen winkel, was me toen nog niet duidelijk. Maar na het volgen van een training, had ik ineens mijn plan voor ogen. Het werd dus Puur.”

Hoe ver voer je het begrip duurzaamheid door in de winkel?
Annette: “Duurzaamheid voer ik zo ver als mogelijk door. Zolang het werkbaar is tenminste. In mijn winkel vind je veel dingen ‘met ervaring’, dus die al eerder gebruikt zijn. Zo heeft de inrichting ervaring, maar ook delen van het assortiment. Ik mix bijvoorbeeld nieuwe en gebruikte kleding. Ook vind je bij Puur antieke schilderijen en karaffen. Ook met het vervoer van de spullen letten we op duurzaamheid, als het even kan komt het per schip in plaats van per vliegtuig naar ons toe.”

En hoe ga je om met duurzaamheid in je dagelijks leven?
Annette: “Kort douchen om water te besparen is niet mijn sterkste kant. Dierenwelzijn vind ik erg belangrijk. Als we vlees eten, is het scharrelvlees. Het is voor mij belangrijk dat de dieren een goed leven hebben gehad. Met wild heb ik ook geen probleem, wel met het eten van dieren die een slecht leven hebben gehad.”

Wat voor soort klanten heeft Puur?
Annette: “Het zijn mensen die leven met aandacht. De meeste klanten zijn vrouw en tussen de 30 en 88. Een prettig publiek waar vaak leuke gesprekken uit volgen. Het zijn mensen die houden van tijdloze kwaliteit. Ze reageren ook eigenlijk altijd erg enthousiast. Ze worden een beetje stil van wat er hier te zien is. Ze vinden de sfeer weldadig en genieten van de harpmuziek of Inessa Galantes’ Ave Maria.”

Hoe ken je Miss Green?
Annette: “Een klant attendeerde me op het merk. Het is zeer prettig draagbare en vrouwelijke kleding, met een goed verhaal. PUUR voert alleen kleding in basics zoals naturals, grijzen, anthracyt en zand. Miss Green is een mooie aanvulling.”