LAUNDRY MONDAY - general

15-11-2017

Vandaag een nieuwe Laundry Monday, maar dit keer ietsje anders. Inmiddels hebben we al onze materialen behandeld en geven we in deze blog algemene tips over het mooi houden van je Miss Green kledingstuk. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van haar genieten. Lees snel verder en kom achter deze handige adviezen die je misschien nog niet eerder wist.

1. WAAROM WE MOTTEN NIET MOTTEN
Motten zijn de larven en nachtvlinders en komen in september uit. Maak je kledingkast daarom eind van de zomer goed schoon door eerst te zuigen en dan te soppen met een duurzaam wasmiddel als bijvoorbeeld Ecover. They hate that! En zorg ervoor dat je alle kleding regelmatig wast en draagt.

2. ZIP-IT!
Stroef lopende rits? Deze maak je zo weer soepel met een wattenstaafje met een beetje olie.

3. WAKKER WORDEN
Het is beter als je gelijk na afloop van het wasprogramma je wasgoed uit de wasmachine haalt. Dat voorkomt dat je wasgoed gaat stinken (en opnieuw moet wassen). Zet daarom de wekker, zodat je de was niet kunt vergeten!

4. DAG PLUISJES!
Last van pluisjes op je zwarte kleding? Voeg een kopje azijn toe aan het spoelwater (het wasverzachterbakje), dat doet wonderen voor de pluisjes op je donkere kleding!

5. MOTHERS KNOWS BEST
Lees het etiket in je kleding voordat je gaat wassen. Bij twijfel: bel je moeder of oma (ook voor recepten van rode kool en stoofschotel).

6. EHBW (EERSTE HULP BIJ WOLONGELUKKEN)
Is je wollen kleding gekrompen bij het wassen? Probeer de schade te beperken door je kleding te strijken met een natte theedoek er overheen. Let op dat je niet te heet strijkt en gebruik stoom. Leg daarna je items liggend te drogen.

7. LELIJK GEEL IS NIET MOOI
Last van gele vlekken door het strijken? Voeg bij de volgende wasbeurt een kopje azijn toe aan het spoelwater (hetwasverzachterbakje).

8. VASTBIJTER
Natuurazijn zorgt ervoor dat je donkere (en met name zwarte) kleding langer zijn kleur behoudt. Het is een kwestie van een scheutje toevoegen aan iedere wasbeurt (in het wasverzachterbakje).