Chante Pie

11-04-2014

Nu Miss Green de stap heeft gemaakt naar de winkels, willen we jullie natuurlijk kennis laten maken met de gedreven ondernemers die Miss Green gaan verkopen. Deze week in de schijnwerpers: Chante Pie met Glenny, Linda en Dayen.

Ontmoet Dayen, één van de drie krachten achter de winkel Chante Pie. Je kunt Chante Pie vinden in het ‘oude dorp’ van Amstelveen, tussen kleding boetiekjes en gezellige restaurantjes. Sinds kort heeft Chante Pie ook gekozen voor Miss Green, lees hier hun verhaal en waarom zij kozen voor onze kleding.

Wat is het verhaal achter de winkel Chante Pie?
Dayen: “Chante Pie bestaat inmiddels al ruim 25 jaar. Van oorsprong is de winkel opgezet en gerund door een andere dame, en mijn schoonmoeder Glenny werkte hier al 20 jaar. Toen de eigenaresse moest stoppen vanwege haar leeftijd, heeft Glenny de winkel overgenomen. Het leek haar altijd al leuk om een eigen winkel te hebben en dus vroeg ze haar dochter, Linda en mij, Dayen of wij het leuk vonden om dit samen met haar te doen. Vanaf januari 2013 runnen wij nu samen Chante Pie; een echt familiebedrijf dus!”

Hoe gaat dat nou, zo’n familiebedrijf?
Dayen vertelt: “Iedereen heeft haar kracht, waardoor we alles goed kunnen verdelen. Ik heb de modevakschool en kunstacademie gedaan dus voor mij komt het nu allemaal samen in de winkel. Door mijn achtergrond doe ik bijvoorbeeld vaak de vormgeving van de etalage en de marketing. Maar eigenlijk doen we allemaal alles en is het vooral heel flexibel en gemoedelijk. We hebben alle drie vaste diensten, maar ruilen of een dienst overnemen gaat heel makkelijk. Linda heeft net een baby’tje gekregen, dus als zij een slechte nacht heeft gehad, dan spring ik of Glenny gewoon wat extra bij. Dat is wel erg fijn.”

Hoe kwamen jullie bij Miss Green terecht?
“De kledingstijl van Chante Pie is sjiek en sportief, we hebben bijvoorbeeld merken zoals Marco Polo. Veel van onze kleding is van puur katoen of organische stoffen gemaakt. Ook onze klanten willen liever niet teveel synthetische stoffen. Miss Green gebruikt biologische katoen, duurzame bamboe en non mulesing wol, dus dit is een goede match. Het zijn natuurlijke producten en van een goede kwaliteit stof, precies wat de klanten van Chante Pie zoeken. En het is ook nog eens Fair Trade, dat is helemaal mooi!”

Wat zijn de reactie van de klanten op het concept van jullie winkel?
Dayen: “De vaste klanten van de vorige eigenaresse waren wel wat huiverig dat wij het overnamen, maar zijn allemaal heel positief! We hebben veel dezelfde merken gehouden, maar runnen de winkel met een frisse wind. We staan altijd met een lach in de winkel en zijn enthousiast. Dit enthousiasme slaat vaak over op de klanten: een lach doet wonderen!”

Wat is de kracht van Chante Pie?
Dayen: “De rode draad van Chante Pie is dat wij graag mensen helpen, we nemen echt de tijd voor klanten. Het gaat erom dat klanten heel tevreden de deur uitgaan, als je alleen even wilt rondkijken, is dat ook goed. Hiernaast zijn we heel erg onszelf; enthousiast maar ook eerlijk. Als iemand iets echt niet staat, zullen we dit ook zeggen. Net dat beetje extra aandacht en de ongedwongen sfeer is anders dan in de meeste winkel. Je merkt dat klanten dit waarderen.”

Leeshiermeer over Chante Pie!