All about lenzing tencel

06-10-2016

 

Lenzing Tencel® is de merknaam voor vezels gemaakt van Eucalyptushout via het Lyocellproces. Aan het unieke productieproces van Tencel® werd de Europese Prijs voor het Milieu toegekend. Bij dit process wordt cellulose omgezet tot draad en zo goed als al het water en biologische oplosmiddelen worden weer hergebruikt. Het is dus een zeer duurzame stof wat op een duurzame manier geproduceerd wordt. Tencel voelt zijdezacht aan, kreukt niet, blijft lang mooi en drapeert prachtig waardoor het elk figuur flatteert.
Kort uitgelegd wordt Lenzing Tencel® dus gemaakt van houtsnippers, waarvan de pulp vervolgens wordt opgelost, waardoor de vezels overblijven, waarvan er uiteindelijk textiel van wordt gemaakt.

 

 
Lenzing Tencel® wordt in verschillende items van Miss Green gebruikt, zowel in jersey als geweven stoffen. De stof wordt gebruikt in items zoals de blouse Maya, top Marina, top Fannie, jurkje Brigitte, rokje Sofia en sjaal Isadore. De geweven tencel is lichter dan jersey tencel. Ook heeft de geweven tencel geen natuurlijke stretch waarbij de jersey tencel dat juist wel heeft. Hierdoor is de geweven tencel uitstekend geschikt voor blouses en de jersey tencel voor T-shirts. Beiden zouden gebruikt kunnen worden voor jurkjes, waarbij de jersey tencel geschikt is voor een fitted pasvorm en geweven tencel voor een losvallende pasvorm.
 
In de volgende items zit geweven tencel:
-  blouse Maya
-  top Fannie
-  sjaal Isadore
 
In de volgende items zit jersey tencel:
-  top Marina
-  jurkje Brigitte
-  rokje Sofia
-  blouse Angela
-  top Lena
-  top Paulette