15 Tips voor een duurzame garderobe deel 1

10-10-2016
Om een duurzame garderobe te hebben hoef je niet per se veel geld uit te geven. Het is namelijk ook belangrijk hoe je met je kleding omgaat die je al thuis hebt hangen.
 
1. Doneer kleding die je het afgelopen jaar niet hebt gedragen
Hoe groot is de kans dat je de kleding die al zo lang in je kast hangt, en alle seizoenen ongedragen heeft meegemaakt, nog gaat dragen? Precies, erg klein. Deze kleding kan je doneren aan verschillende goede doelen. Jij zal de items niet missen en iemand anders is er ontzettend blij mee.
  
 
2. Stel een kleurpallet samen
Kies zelf de kleuren die je wilt. Zo weet je misschien wel welke kleuren je goed staan en wat je zelf mooi vindt. Maak het kleurpallet met stiften of digitaal en hang hem ergens op. Vervolgens gebruik je deze als richtlijn voor het kopen van kleding. Dit is vooral handig voor de basis van je garderobe en zo weet je ook gelijk dat je de meeste items goed met elkaar kunt combineren.
 
3. Wees creatief en upcycle je kleding
Draag je een item echt niet meer, maar kun je er maar geen afscheid van nemen? Dan is upcyclen misschien iets voor jou. Zo kan je bijvoorbeeld een tas maken van een oude jeans of een kussentje van een oud shirtje.
 
4. Als je iets nieuws koopt gaat er ook iets weg
Om ervoor te zorgen dat je kast niet weer overvol wordt als je het hebt opgeruimd, doneer je een item per gekocht item. Zo hou je altijd dezelfde hoeveelheid items en denk je extra goed na voor je iets koopt.
 
5. Was je kleding niet na elke keer dragen
Het is echt niet altijd nodig om kleding te wassen na een keer dragen. Zo kun je broeken best een aantal dagen dragen. Op deze manier blijft je kleding nog langer mooi en je bespaart een hoop water.