/ Miss Green Academy

MISS GREEN EDUCATIE

De oprichtster van Miss Green, Maaike Groen, en educatiespecialist Bianca Jonker hebben de krachten gebundeld en samen een cool en interactief educatieprogramma over duurzame en eerlijke mode ontwikkeld. Dit programma, compleet voorzien van een game en escape room, is speciaal ontwikkeld voor groepen 7 en 8. Met steun van de gemeente Haarlem hebben rolt Miss Green momenteel het programma uit op diverse basisscholen in Haarlem. Klik hier voor meer informatie en contact.

‘STUDENT MEET-UPS'
Maaike Groen, de oprichtster van Miss Green deelt graag haar kennis en expertise van de afgelopen 10 jaar. Hierin staan pionieren, ondernemen, duurzame mode & een bewuste lifestyle centraal. Onderwerpen met als doel de wereld een stukje mooier achter te laten voor toekomstige generaties. Daarom organiseert Miss Green elke laatste vrijdag van de maand een ‘Student Meet-Up’ in het Haarlemse Kweekcafé voor leerlingen en studenten die een opleiding volgen gericht op duurzame en eerlijke mode.
Gedurende een uur kun je Maaike het hemd van het lijf vragen over bijvoorbeeld duurzame grondstoffen en materialen, het ontwerpproces, productie, certificeringen, keurmerken en circulaire mode. Mocht je meer willen weten over deze interessante onderwerpen, meld je dan aan voor de eerstvolgende ‘Student Meet-Up’ via FaceBook. Laat ons ook alvast weten welke vragen je wilt stellen aan Maaike zodat we hierop kunnen inspelen met bijvoorbeeld ondersteunende middelen of collega’s. Tip: check eerst nog even onze website om te zien of het antwoord op één van je vragen hier al bij staat ;-)

Tijdens de Student Meet-ups zorgen wij voor een hapje en drankje en krijg je na afloop de kans om te na te praten met andere leerlingen en studenten. Een mooie manier om te netwerken en het weekend in te luiden!
P.S. Miss Green heeft ook een pop-up store in het Kweek Café mocht je (een) duurzame item(s) willen toevoegen aan je garderobe.
WANNEER: Elke laatste vrijdag van de maand.
WAAR: Kweekcafé, Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, Haarlem.
TIJD: 15.30-16.30 (evt. uitloop van een half uur)
KOSTEN: €10,- waarvan we de helft doneren aan het behoud van de Haarlemmer Kweektuin, de bloemetjes en de bijtjes ;-)
NB. niet voor start-ups en consultants!

SPREEKBEURT
Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 en wil je een spreekbeurt houden over duurzame en eerlijke mode? Dat kan! Miss Green heeft een pakket samengesteld waarmee je aan de slag kunt en je klasgenootjes kunt vertellen over ‘eerlijke kleding’. In het Miss Green spreekbeurt-pakket zit informatie over het ontstaan van het bedrijf, de ontwerpfase, de productie, de kleding en meer. Maar ook; wat zijn duurzame materialen nou eigenlijk en wie maakt onze kleding? Bij het pakket sturen we onder andere een brochure en (digitale) foto’s mee om je spreekbeurt ‘aan te kleden’. Wil je indruk maken en een onderwerp aansnijden die ertoe doet? Stuur ons een verzoek per mail via [email protected] en wij helpen je!