/ About

 

LOVE LIFE!

 


Stel je het volgende eens voor…

 

Een wereld waar kleding gemaakt wordt door mensen onder veilige omstandigheden die eerlijk betaald krijgen. Een wereld waar mensen in arme landen genoeg verdienen voor schoon water, om te eten, medicijnen te kopen en zich te onderwijzen.

 

Waar katoenboeren in hun plantages kunnen werken zonder ziek te worden van pesticiden en zonder uitgebuit te worden.

 

Waar consumenten niet meer hoeven te vrezen voor kankerverwekkende verf op hun kleren. Waar alle wol geproduceerd wordt met respect en liefde voor dieren.

 

Stel je voor dat je je mooi en comfortabel kunt kleden, zonder anderen te beschadigen.

 

Wij denken dat het kan! Dat zo’n wereld mogelijk is.

 

 


Bij Miss Green ontwerpen we duurzame kleding die we zelf graag dragen: elegante jurkjes, hippe broeken, mooie tops en warme knitwear. Stuk voor stuk comfortabel, zacht, persoonlijk en van hoge eco kwaliteit. We werken zoals we willen leven, met liefde en respect voor de wereld en de mensen om ons heen. Klinkt goed? You’ll love Miss Green.

 

HET MERK

 

Miss Green is opgericht in 2008 door Maaike Groen. Duurzaam en fair ondernemen was voor haar vanzelfsprekend, maar in die tijd nog redelijk uniek. Inmiddels heeft ze Miss Green uit laten groeien tot een volwaardig fashionlabel met een uitgebreide eerlijke collectie. Bovendien is ze één van de Nederlandse koplopers als het gaat om duurzaamheid en eerlijk produceren.

 

DUURZAAMHEID: HET KAN WÉL

 


Miss Green is eigenwijs. Want we weten dat het wél kan: mooie en duurzame kleding maken die ook fashionable is. We blijven dan ook hopen dat grote modeknallers dat ook nog eens gaan inzien. We hebben twee collecties per jaar en blijven zoeken naar nieuwe, duurzame mogelijkheden. Op de pagina Sustainability vertellen we je hier meer over.

 

MET LIEFDE & RESPECT GEMAAKT

 


We maken kleding met liefde en respect voor de wereld en iedereen om ons heen. De mensen die onze kleding maken, verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. We produceren in Turkije, Portugal en Sri Lanka. De ateliers waarmee we samenwerken een GOTS certificaat en werken volgens de SA8000 standaard, wat betekent dat ze duurzaam èn met aandacht voor goede arbeidsomstandigheden produceren. Tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zijn de stoffen zoveel mogelijk biologisch. Deze verwerken we op een verantwoorde manier, met zo min mogelijk water. Naast al die standaarden en certificaten vertrouwen we vooral op onze gut feeling. We gaan dan ook regelmatig op bezoek bij onze fabrieken en ateliers. Om stoffen te bekijken en te kiezen, maar bovenal om bij te praten met de mensen die Miss Green maken.  

 

JAREN PLEZIER IS OOK DUURZAAM

 


Mode verandert snel. Maar dat betekent echt niet dat je elk seizoen je hele garderobe moet vervangen. Daarom maakt Miss Green tijdloze basics, aangevuld met fashionable items. Die ook nog eens lang meegaan. Ze hebben stuk voor stuk een goede pasvorm en zijn makkelijk wasbaar. Lycra doet in veel gevallen de rest; het zorgt dat de kleding mooi valt en lekker zit. Who needs more? 

 

ENJOY THE RIDE

 


Groeien is een proces, geen doel. Dat doen we stapsgewijs. We gingen al van online webshop naar ruim honderd offline winkels. Inmiddels zijn we te koop in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Tsjechië, Noorwegen, Luxemburg, Estland, Frankrijk, Engeland en Zweden. We zijn ambitieus, optimistisch en realistisch. Daarom bouwen we bewust aan uitbreiding van ons groene imperium. We laten ons niet gek maken, maar blijven trouw aan ons eigen credo: Love life. Love Miss Green.